Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

PalKO-hankkeella kansainvälisiä vieraita

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos tiistai 04. lokakuuta 2011, 09.25

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa on käynnistynyt Suomen Akatemian rahoittama kolmivuotinen tutkimushanke Palvelut ja kansalaisosallistuminen (PalKO) (7/2011 – 6/2014).  PalKO tutkimushankkeen tavoitteena on tuottaa tietoa hyvinvointipalvelujen ja kansalaisosallistumisen välisestä suhteesta Suomessa. Tutkimuksessa syvennetään kriittisesti aktiivisen kansalaisuuden käsitettä sekä paikannetaan kansalaisten osallistumista edistäviä ja estäviä tekijöitä hyvinvointipalveluissa.

Tutkimuksessa sovelletaan osallistavan toimintatutkimuksen lähestymistapaa ja se toteutetaan yhteistyössä Euroopan köyhyyden vastaisen verkoston Suomen verkoston (European Antipoverty Network (EAPN-fin) kanssa. Tutkimus toteutetaan kahdella paikkakunnalla Jyväskylässä ja Kokkolassa. Tutkimusta johtaa professori Aila-Leena Matthies. Tutkijoina toimivat Tuomo Kokkonen ja Kati Närhi.

Tutkimushankkeen kansainvälinen verkosto kokoontuu 6.-7.10.2011 Kokkolassa.  Tutkijoita Kokkolaan saapuu Pohjoismaista sekä Espanjasta, Saksasta ja Sloveniasta.

Jaa |
kuuluu seuraaviin kategorioihin: