Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Kokkolan Kauppaseuralta 100 000 euroa Jyväskylän yliopistolle

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.48

Kokkolan Kauppaseura - Handelsgillet i Gamlakarleby ry on päättänyt lahjoittaa Jyväskylän yliopiston peruspääomaan 100 000 euroa. Lahjoituksen luovutti Kauppaseuran hallituksen puheenjohtaja Reino Porko rehtori Aino Salliselle Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa 22.2.2011.

- Yhdistyksemme hallitus on suurella tyytyväisyydellä huomioinut Jyväskylän yliopiston merkittävän panoksen Kokkolalle ja Keski-Pohjanmaalle. Nyt antamamme summa yliopistolle toimikoon pääomasijoituksena ja osaltaan auttakoon yliopistotoiminnan jatkuvuutta Kokkolassa, Reino Porko totesi lahjoitussanoissaan.

- Jyväskylän yliopisto on vahvasti sitoutunut Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukseen. On ollut ilahduttavaa huomata, että alueelle on syntynyt vastavuoroisesti vahva rintama tukemaan Jyväskylän yliopiston menestystä. Olemme saaneet Keski-Pohjanmaalta jo yli 600 000 euroa lahjoituksina, ja valtion 2.5-kertainen vastinrahatarjous jatkuu vielä kesäkuun loppuun saakka. Lahjoitusten tuottoja käytetään pitkäjänteisesti yliopistokeskuksen toiminnan kehittämiseen, rehtori Aino Sallinen kiittää.

Kokkolan Kauppaseura ry saa lahjoituksensa myötä kunnialaatan Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tiloihin ja Jyväskylän yliopiston Martti Ahtisaari -saliin.

Jokainen 30.6.2011 mennessä yksityiseltä sektorilta annettu lahjoitus tuo yliopistolle 2,5-kertaisesti julkista rahaa. Yritykset ja yksityishenkilöt saavat lahjoituksestaan verovähennyksen. Yksityishenkilöiden verovähennysoikeutta on jatkettu vuoden 2011 loppuun saakka.

Jaa |
kuuluu seuraaviin kategorioihin: