Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Chydenius-seminaarissa pohditaan talouspolitiikan uutta suuntaa

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos tiistai 21. kesäkuuta 2011, 21.15

Anders Chydenius –vapaakauppaseminaarien perinne jatkuu tänä vuonna. Kokkolasali kokoaa lauantaina 16. heinäkuuta klo 10 asiantuntijoita ja kansalaisia keskustelemaan avoimesta taloudesta. Suomen Davos -hengessä tavoitteena on, että Chydenius-seminaari on Suomen kesän talouspoliittisen keskustelun ykköstapahtuma.

Chydenius-seminaarin aiheena on Suomen ja EU:n talouden uusi suunta. Puhujia ovat uuden hallituksen valtiovarainministeri Jutta Urpilainen, Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja Pohjoismaiden investointipankin toimitusjohtaja Johnny Åkerholm. Keskustelua vetää Tapiola-ryhmän pääjohtaja Asmo Kalpala. Tänä vuonna seminaarivieraat voivat tutustua samalla Kokkolan Asuntomessuihin ja Kokkolan Oopperakesään.

Seminaarin järjestävät Anders Chydenius -säätiö, Kokkolan kaupunki ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius. Tilaisuutta isännöivät säätiön hallituksen puheenjohtaja Gustav Björkstrand, kaupunginjohtaja Antti Isotalus ja rehtori Aino Sallinen Jyväskylän yliopistosta. Yhteistyökumppaneita ovat Keskipohjanmaa-lehti, Österbottens Tidning –lehti, Pohjanmaan kauppakamari ja Osuuskauppa KPO.

Anders Chydenius -vapaakauppaseminaari herätettiin henkiin kaksi vuotta sitten, jolloin mukana olivat tasavallan presidentti Tarja Halonen ja EU-komissaari Olli Rehn. Idea on alunperin vuodelta 1994. Kokkolassa järjestettiin tuolloin Anders Chydenius -vapaakauppaseminaari silloisen pääministerin Esko Ahon ja Euroopan komission silloisen puheenjohtajan Jacques Delorsin johdolla.

- Kokkolalainen kirkkoherra ja valtiopäivämies Anders Chydenius oli elinkeinovapauden ja avoimuusperiaatteen uranuurtaja. Tämän vuoksi on luontevaa, että avoimesta taloudesta keskustellaan kaikille avoimessa seminaarissa Kokkolassa, säätiön asiamies Juha Mustonen toteaa.

Seminaari on avoin ja maksuton kaikille. Osallistuminen edellyttää kuitenkin ennakkoilmoittautumista 11.7.2011 mennessä.

Suomen ja EU:n talouden uusi suunta

9.30 Kahvitarjoilu

10.00 Seminaari alkaa

Tervetuliaissanat
Kokkolan kaupunginjohtaja Antti Isotalus
Anders Chydenius -säätiön hallituksen puheenjohtaja Gustav Björkstrand

Alustukset
Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen
Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen
Pohjoismaiden investointipankin toimitusjohtaja Johnny Åkerholm

Keskustelua vetää Tapiola-ryhmän pääjohtaja Asmo Kalpala

Päätössanat
Jyväskylän yliopiston rehtori Aino Sallinen

12.30 Seminaari päättyy

Lisätietoja: Anders Chydenius -säätiön asiamies Juha Mustonen, puh. 040 356 3782

Jaa |
kuuluu seuraaviin kategorioihin: