Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Avoimen yliopiston opiskelijamäärä kasvoi

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.48

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avoimen yliopiston opiskelijamäärät ovat kasvaneet merkittävästi jo kolmena peräkkäisenä vuonna. Vuoden 2010 opiskelijatilastojen valmistuttua varmistui, että opiskelijoiden määrä on noussut yli 12% ja myös opintosuoritteita on saatu aikaan ennätyksellisen paljon.

Opiskelijamäärät ovat kasvaneet eniten kasvatustieteellisissä aineissa ja yhteiskuntatieteissä, erityisesti sosiaalityössä. Kieliopintojen suosio on jatkunut ja kursseja tarvittaisiin ruotsin ja englannin kielen osalta jopa nykyistä enemmän.

Joustavat opiskelumuodot ovat houkutelleet yliopistokeskuksen avoimeen yliopistoon opiskelijoita laajalti ympäri Suomen. Monet opinnoista on mahdollista suorittaa kokonaan verkossa ja myös opintojen ohjausta on mahdollista saada verkkomuotoisena.

Avoimen yliopiston opintomaksut laskivat merkittävästi vuoden 2010 syksyllä ja tämä alennus on luultavasti tuonut opiskelijoiksi myös sellaisia asiakkaita, joille opintojen hinta on aiemmin näyttäytynyt korkeana.

Avoimessa yliopistossa on juuri nyt meneillään kevään opintoihin ilmoittautuminen, joka on käynnistynyt vilkkaasti. Kevään uutuuksia ovat esimerkiksi genetiikan perusteet- kurssi sekä ohjausviestinnän kurssi. Opetustarjonnassa on lukuisia muitakin lyhytkestoisia kursseja, kuten kirjoitusviestinnän perusteet, musiikkitiede, kielenhuollon kurssi, Introduction to Intercultural Communication ja monet muut. Lisäksi tarjolla on paljon perus- ja aineopintoja, joiden opiskelun voi aloittaa aivan milloin tahansa, esimerkiksi kasvatustieteen tai aikuiskasvatustieteen kiinnostaviin teemoihin on mahdollista syventyä juuri silloin, kun itselle parhaiten sopii. Lukukauden alussa opiskelijat ovat ilmoittautuneet erityisen innokkaasti kasvatustieteellisiin aineisiin, tällä hetkellä erityisesti aikuiskasvatus on opiskelijoiden suosiossa.

Kokkolan yliopistokeskuksen koulutus on laadustaan palkittua ja pitkäaikaisen kehittämistyön tulokset näkyvät esimerkiksi joustavissa opiskelumuodoissa: opiskelija voi valita juuri omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tavan oppia uutta.

Jaa |
kuuluu seuraaviin kategorioihin: