Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Suomen Yrittäjyysakatemialta 50000 euroa Jyväskylän yliopistolle

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.21
Tiedote 1.6.2010

Suomen yrittäjyysakatemia on päättänyt lahjoittaa 50 000 euroa Jyväskylän yliopiston pääomakeräykseen. Lahjoituksen luovutti 1.6.2010 hallituksen puheenjohtaja Antti Isotalus Jyväskylän yliopiston rehtori Aino Salliselle ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtajalle, Mikko Viitasalolle.

-  Suomen yrittäjyysakatemia haluaa lahjoituksellaan tukea Jyväskylän yliopiston pääoman kartuttamista ja sitä kautta Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen toimintaa. Yliopistokeskuksen tärkeille painoaloille keskittyvä toiminta on alueemme kehitykselle ensiarvoisen tärkeä tulevaisuuden tekijä, Antti Isotalus painottaa.
Lahjoituksensa myötä Suomen yrittäjyysakatemia saa kunnialaatan yliopistokeskukseen. Laattaan oikeuttavat vähintään 20 000 euroa lahjoittavat yritykset ja 1000 euroa lahjoittavat henkilöt. 

-  Suomen yrittäjyysakatemian lahjoituksen teho Jyväskylän yliopistolle nousee valtion 2,5-kertaisen vastinrahan myötä 175 000 euroon. Lahjoitukset auttavat tuottoineen yliopistokeskuksen kehitystä yli sukupolvien, rehtori Aino Sallinen kiittää.

Vuonna 1995 perustetun säätiön tarkoitus on edistää yrittäjyyttä ja muuta innovaatiotoimintaa Suomessa ja erityisesti Keski-Pohjanmaalla. Säätiö tukee yrittäjyyttä, elinkeinoelämää ja julkisia palveluja edistävää tutkimus- ja koulutustoimintaa. Säätiö toimii yliopistokeskuksessa olevien professorien (sosiaalityö, kemia, tietotekniikka) ja yleislääketieteen tutkimusjohtajan lahjoitusorganisaationa. Tarvittavat varat kerätään alueen yrityksiltä ja yhteisöiltä.

Valtio on luvannut tukea yliopistojen pääoman kartuttamista vuoden 2010 loppuun saakka niin, että jokainen yksityiseltä sektorilta annettu lahjoitus tuo yliopistolle 2,5-kertaisesti julkista rahaa. Yritykset ja yksityishenkilöt saavat lahjoituksistaan merkittävän verovähennyksen lahjoittaessaan vähintään 850 euroa. Jyväskylän yliopiston Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukselle ovat aiemmin lahjoittaneet Keski-Pohjanmaan Osuuspankkiliitto 50 000 euroa, Jetta-talot -konserni 25 000 euroa ja Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oyj 20 000 euroa.

Jaa |