Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Sosiaalityön maisteriopintoihin ennätysmäärä hakijoita

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.21
Tiedote 4.5.2010Jyväskylän yliopiston sosiaalityön maisteriopintojen hakijamäärässä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa saavutettiin huhtikuun lopussa päättyneenä hakuaikana uusi ennätys. Opiskelemaan haki yhteensä 63 pääosin kovatasoista hakijaa. Vuonna 2006 alkaneeseen maisteriohjelmaan haettiin opiskelijoita nyt viidennen kerran ja tämän kevään korkea hakijamäärä ylittää aikaisemmat ennätykset noin kymmenellä hakijalla. Opiskelijoita voidaan ottaa vuosittain korkeintaan 20.

Sosiaalityön professori Aila-Leena Matthies iloitsee kovatasoisesta hakijakunnasta.

– Menestyksessä näkyy myös hyvä yhteistyö Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun ja alueen kuntien kanssa aina Vaasasta Raaheen, Aila-Leena Matthies toteaa.

Sosiaalityön maisteriopintoja järjestetään Suomessa työn ohessa opiskeltavina aikuisopintoina pysyvästi vain Kokkolan yliopistokeskuksessa. Alueen kunnat osallistuvat tämän koulutuksen rahoitukseen huomattavalla panoksella.

Maisteriopintoihin hakevilla tulee olla suoritettuna kandidaatitasoisia korkeakouluopintoja sekä  sosiaalityön perus- ja aineopinnot mahdollisimman pitkälle suoritettuina. Näitä voi suorittaa esimerkiksi avoimessa yliopistossa Kokkolassa. Monilla hakijoilla on pohjana kandidaatin tutkinto tai sosionomitutkinto, sekä opintoja avoimessa yliopistossa. Useimmilla on jo käytännön kokemusta sosiaalialan töistä.

Sosiaalityön maisteritutkinto on laaja-alainen yhteiskuntatieteellinen tutkinto, joka antaa valmiudet hyvinvointipalvelujen ylimpiin virkoihin sekä erilaiseen asiakas- ja kehittämistyöhön. Tutkinto antaa myös oikeuden jatkaa tohtorintutkintoon.

Jaa |