Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Sosiaalialan korkeakoulutus suosittua myös Keski-Pohjanmaalla

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.15
Tiedote 4.10.2010

Sosiaaliala on korkeakouluissa yksi suosituimmista aloista, kun verrataan hakijoiden määrää suhteessa opiskelupaikkoihin. Esimerkiksi viime vuonna Suomen ammattikorkeakouluihin sosiaalialaa opiskelemaan hakeneista 22,3 % pääsi aloittamaan opinnot. Yliopistoissa sosiaalityö lukeutuu tiedekuntansa suosituimpiin aineisiin, ja hakijamäärät ovat olleet kasvussa.

Valtakunnalliseen tapaan myös Keski-Pohjanmaalla sosiaalialan koulutus kiinnostaa sekä nuoria että aikuisia opiskelupaikan etsijöitä.

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun sosionomikoulutuksessa on yhteensä 40 aloituspaikkaa, joista puolet Kokkolassa ja puolet Ylivieskassa. Kokkolaan oli viime keväänä ensisijaisia hakijoita 4,80 aloituspaikkaa kohden ja Ylivieskaan 4,45 aloituspaikkaa kohden. Meneillään oleva haku aikuissosionomikoulutukseen näyttää myös herättäneen kiinnostusta.

Sosiaalityön maisteriopintoihin Kokkolan yliopistokeskukseen pyrki tänä vuonna ennätysmäärä hakijoita, yhteensä 62. Opiskelijoita voidaan ottaa vuosittain korkeintaan 20. Kokkolan yliopistokeskus on tällä hetkellä ainoa Suomessa, joka tarjoaa pysyvästi sosiaalityön maisteriopintoja työn ohessa opiskeltavina aikuisopintoina.

Syitä sosionomikoulutuksen vetovoimaisuuteen voivat olla esimerkiksi alan hyvät työllistymismahdollisuudet ja sosionomin työtehtävien ja -paikkojen lisääntyminen. Yliopistossa sosiaalityö oppiaineena on houkutteleva, koska se tarjoaa lähes varman työpaikan lisäksi valmistuvalle opiskelijalle monista muista yliopistotutkinnoista poiketen myös ammatin. Opiskelija saa valtiotieteiden/yhteiskuntatieteiden maisterin paperit sekä sosiaalityöntekijän pätevyyden. Sosiaalialan korkeakoulutuksen suosiota lisää myös osaltaan korkeakoulutettujen yleisesti heikentynyt työtilanne. Tällaisina aikoina ihmiset pyrkivät hakeutumaan aloille, joilla työllistyminen on lähes varmaa.

Jaa |