Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Raimo Chydeniukselta 10 000 euroa Jyväskylän yliopistolle

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.15

Jyväskylän yliopisto on saanut merkittävän, 10 000 euron yksityislahjoituksen toimitusjohtaja Raimo Chydeniukselta.

Raimo Chydenius on jyväskyläläisen Insinööritoimisto Chydeniuksen perustaja. Vuonna 1970 aloittanut toimisto sai yhteistyössä muutaman muun suunnittelutoimiston kanssa 1970- ja 1980-luvuilla merkittävästikin vähennettyä rakennussuunnittelutoiminnan pääkaupunkikeskeisyyttä. Raimo Chydenius on myös Anders Chydeniuksen maineikkaan sukukunnan jäsen.

- Halusin lahjoituksellani vauhdittaa yksityishenkilöiden osallistumista Jyväskylän veturina toimivan yliopiston varainhankintaan. Mainitsematta perusteita haluan erityisesti tukea yliopiston erillislaitoksena toimivaa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniusta, Raimo Chydenius kertoo.

Lahjoituksensa myötä Raimo Chydenius saa oman kunnialaatan Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen toimitiloihin. Jyväskylän yliopiston erillislaitoksena toimivan Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tehtäviin kuuluu Anders Chydeniuksen elämäntyön tunnetuksi tekeminen ja vaaliminen. Kokkolan kirkkoherra Anders Chydenius (1729-1803) tunnetaan erityisesti elinkeinovapauden esitaistelijana, mutta hän puolusti myös ilmaisu- ja uskonnonvapautta sekä työväestön oikeuksia. Yliopistokeskuksessa on käynnissä hanke, jonka tavoitteena on Chydeniuksen koottujen teosten julkaiseminen.

- Pidän lahjoituspäätöstä erittäin suuressa arvossa. Toivon, että Raimo Chydeniuksen esimerkki rohkaisee muitakin toimijoita yliopistomme tukijoukkoihin, rehtori Aino Sallinen toteaa.

Jaa |