Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Opettajankouluttajien konferenssi Kokkolassa

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.15
Tiedote 27.9.2010

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa toimiva luokanopettajien aikuiskoulutus järjestää kolmannen Valtakunnallisen opettajankoulutuksen konferenssin Kokkolassa 7.-8.10.2010. Konferenssin otsikkona on Opettajankoulutus 2020: huomioita, haasteita ja tulevaisuudenkuvia.

Opettajankoulutuksen valtakunnallinen konferenssi pureutuu tarkastelemaan yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia ja niiden heijastumista ja vaikuttamista opettajankoulutukseen ja opettajan työhön. Oppimisen maasto on radikaalilla tavalla muuttumassa eikä oppimista ja koulutusta voida kehittää vain parantelemalla olemassa olevia rakenteita ja toimintamalleja. Kanadalaisen tulevaisuuden tutkijan Ruben Nelsonin mukaan aikamme peruskysymys on, kuinka kykenemme muuttamaan tietoisuuttamme vastaamaan uuden vuosisadan haasteita. Miten opettajankoulutuksen, koulun ja opiskelun on muututtava pysyäkseen uusien haasteiden mukana?

Kaksipäiväisen konferenssin aikana teemaa Opettajankoulutus 2020 -huomioita, haasteita ja tulevaisuudenkuvia käsitellään Keynote-puheenvuoroissa ja kutsuttujen asiantuntijoiden rinnakkaisluennoissa sekä kahden tunnin mittaisessa asiantuntija – paneelikeskustelussa ”Opettajankoulutus ja koulu tosielämän haasteissa” ja tunnin mittaisessa loppukeskustelussa ”Opettajankoulutuksen haastaminen”

Keynote-puheenvuorot
 *   Tutkimusprofessori Matti Rimpelä
 *   Opetuksen pedagogiikan asiantuntija John Steinberg, Ruotsi
 *   Yliopistonopettaja Marjaana Leivo

Konferenssin www-sivut

Jaa |