Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Kokkolan yliopistokeskuksessa kaksi väitöstilaisuutta

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.15
Tiedote 12.8.2010

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen syksy alkaa akateemisen juhlallisesti kahdella väitöstilaisuudella.

Terveydenhuollon maisteri Pia Vähäkangas väittelee 20. elokuuta aiheesta Kuntoutumista edistävä hoitajan toiminta ja sen johtaminen pitkäaikaisessa laitoshoidossa. Vähäkangas on luonut vanhainkoteja ja terveyskeskusten pitkäaikaishoidon osastoja varten mittarin hoitajan kuntouttavan toiminnan määrän ja kohdentumisen arvioimiseksi ja kuvannut kuntoutumista edistävien osastojen tunnuspiirteitä ja hoitotyön johtamisen menetelmiä. Vastaväittäjänä on dosentti Seija Arve Turun yliopistosta ja kustoksena professori Juhani Nikkilä Oulun yliopistosta.

Kasvatustieteen lisensiaatti Marjaana Leivon väitöskirja Aikuisena opettajaksi: Aikuisopiskelijoiden merkittävät oppimiskokemukset opettajan työn ja opettajankoulutuksen vuorovaikutuksessa tarkastetaan kaksi viikkoa myöhemmin, perjantaina 3. syyskuuta. Leivo on tutkinut luokanopettajakoulutuksessa opiskelevien ja jo kentälle siirtyneiden aikuisopiskelijoiden ammatillista kasvua koulutusta edeltävän opettajan työn ja opettajankoulutuksen vuorovaikutuksessa. Vastaväittäjänä on professori Anneli Lauriala Lapin yliopistosta ja kustoksena professori Juha Hakala Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksesta.

Pia Vähäkangas työskentelee projektipäällikkönä yliopistokeskuksen terveystieteiden yksikössä, Marjaana Leivo yliopistonopettajana luokanopettajien aikuiskoulutuksessa.

Molemmat väitöstilaisuudet järjestetään Kokkolan kampuksella ammattikorkeakoulun auditoriossa alkaen klo 12 ja ne ovat avoimia yleisölle.

Oulun yliopiston tiedote Pia Vähäkankaan väitöstilaisuudesta

Jaa |