Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

KIP Infra lahjoitti 30 000 euroa Oulun yliopistolle

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.15
Tiedote 8.9.2010

Oulun yliopisto sai varainhankintakampanjaansa liittyen ensimmäisen pääomalahjoituksen Keski-Pohjanmaalta, kun KIP Infra Oy lahjoitti 30 000 euroa Oulun yliopistorahastoon. Lahjakirjan luovutti Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen avajaisjuhlassa 8. syyskuuta 2010 yhtiön hallituksen puheenjohtaja Jarmo Nissi ja sen vastaanotti Oulun yliopiston rehtori Lauri Lajunen.

Kokkolaan on sijoittunut merkittävä kemian teollisuuden keskittymä. KIP Infra haluaa lahjoituksellaan osaltaan turvata yliopistotasoisen kemian opetuksen säilymisen Kokkolassa. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on järjestänyt kemian ja kemiantekniikan maisteriopintoja yhteistyössä Oulun yliopiston kemian laitoksen ja Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun kanssa vuodesta 2007. Ensimmäiset maisterit tästä koulutuksesta valmistuvat tänä vuonna.

”Kokkolan seutu on Oulun yliopiston luontainen yhteistyöalue ja tunnettu kemian osaamisestaan. Yliopiston arvostaa suuresti saamaansa lahjoitusta ja ohjaa siitä tulevat tuotot aloitetun yhteistyön edelleen kehittämiseen”, totesi rehtori Lauri Lajunen lahjoituksen vastaanottaessaan.

Koulutusyhteistyön lisäksi Oulun yliopisto tekee alueen kemian yritysten kanssa niitä hyödyttävää tutkimusta. Mittavia uusia kemian alaan liittyviä hyödyntämis-, jatkojalostus- ja kehittämismahdollisuuksia avaa Keski-Pohjanmaan litiumkaivoshanke, joka lisää myös eri toimijoiden yhteistyötä. Litiumin kysyntä maailmanmarkkinoilla kasvaa, koska se on keskeinen raaka-aine muun muassa akkujen valmistuksessa.

KIP Infra Oy toimii Kokkolan suurteollisuusalueella. Se vuokraa tiloja uusille yrityksille sekä alueen nykyisille toimijoille ja tarjoaa yrityksille raiteiden, viemäröinnin ja kaukolämmön infrapalvelut.

Jaa |