Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Kenestä Chydenius Clubin viiniritari?

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.21
Tiedote 21.5.2010

Keski-Pohjanmaan Chydenius Clubin perustamiskirja allekirjoitetaan juhlallisesti 29.5. yrittäjien illanvieton yhteydessä yliopistokeskuksessa. 

Tilaisuuden ohjelmassa on myös Toholammilta kotoisin olevan taloushistorian professori Jari Ojalan esitelmä aiheesta aiheesta "Onko historiasta hyötyä yrityksille"? Iltaa kevennetään musiikilla ja vapaalla seurustelulla sekä klubin ensimmäisen viiniritarin valinnalla.

Chydenius Clubi yhdistää yrittäjät ja yliopistoväen

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius teetti yhteistyössä maakunnan viestintä- ja markkinointihanke Keski-Pohjanmaa.NYT2 –hankkeen kanssa runsas vuosi sitten tunnettuustutkimuksen, jossa kävi ilmi, että jotkut väestöryhmät tuntevat huonosti yliopistokeskuksen palveluja. Yhtenä ryhmänä nousivat esille yrittäjät, vaikka yliopistokeskus on jo pitkään tarjonnut yrityksille esimies- ja johtamiskoulutuksia. Yliopistokeskus on tehnyt yhteistyötä alueen yritysten kanssa myös tietotekniikan käytön kehittämisessä sekä kemian alan ja hyvinvointiteknologian tutkimustoiminnassa.

Yhteistyön edistämistä yliopistokeskuksen ja yrittäjien välillä pohdittiin yhdessä Keski-Pohjanmaan Yrittäjien kanssa, ja pohdinnan lopputuloksena ideoitiin Chydenius Clubi. Sääntöjensä mukaan klubi parantaa yliopistokeskuksen ja yritysten vuorovaikutusta Keski-Pohjanmaalla, tekee yliopistokeskuksen toimintaa ja palveluja tunnetummaksi yrityksissä, välittää tutkimustietoa yrityksille ja tutkimus- ja koulutustarpeita yliopistokeskukselle sekä luo alueelle innovatiivisia toimintatapoja.

Klubin tarkoituksena on lisätä aitoa vuorovaikutusta henkilökohtaisella tasolla ja tuoda siten etäiseksi koettua yliopistomaailmaa lähemmäksi käytännön toimijoita. Samalla tutkijat ja koulutuksen suunnittelijat saavat ensi käden tietoa niistä tarpeista, joihin yliopistokeskus pystyy vastaamaan.

Klubin jäsenyys on maksuton. Jäseneksi voivat liittyä yrittäjät ja muut yrittäjyydestä ja yritystoiminnasta kiinnostuneet henkilöt Keski-Pohjanmaalla.

Chydenius Clubin johtoryhmään on kutsuttu johtaja Mikko Viitasalo, yliopistotutkija Marko Forsell, koulutuspäällikkö Paula Kivinen, toimitusjohtaja Mervi Järkkälä, professori Juha Hakala, ent. toimitusjohtaja Aatto Ainali, maakuntaradion päällikkö Hannele Haanpää-Holappa, suunnittelupäällikkö Jussi Rämet ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Tapio Uusitalo.

Klubin toiminnan suunnitteluun ja yliopistokeskuksen ja yrittäjien yhteistyömuotojen kehittelyyn on osallistunut myös Maakunnan viestintä- ja markkinointihanke Keski-Pohjanmaa.NYT2.

Klubin tiedotustilaisuus

Marko Forsell, Mervi Järkkälä, Paula Kivinen, Mikko Viitasalo ja Airi Hakala haluavat edistää yritysten ja yliopistokeskuksen yhteistyötä.

Jaa |