Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Ilmaa yliopistokeskuksen siipien alle

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.15
Tiedote 8.9.2010

TaideteosHannu Leimun maalaus koristamaan Kokkolan yliopistokeskuksen aulaa

Kokkolan kaupunki, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä ja Kiinteistö Oy Kokkolan Kampus ovat lahjoittaneet Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukselle taideteoksen, joka paljastettiin lukuvuoden avajaispäivänä 8. syyskuuta. Näyttävän, yliopistokeskuksen aulan seinällä lähes neljäntoista metrin korkeuteen nousevan viisiosaisen maalauksen on maalannut kokkolalainen taiteilija Hannu Leimu. 

Myöhästyneen tupaantuliaislahjan luovutusajankohdalla lahjoittajat ovat halunneet kunnioittaa kesällä eläkkeelle jääneen, pitkään yliopistokeskusta johtaneen Mikko Viitasalon merkittäviä saavutuksia yliopistotoiminnan kehittämisessä Keski-Pohjanmaalla.

Taideteos on nimeltään ”Ilmaa siipieni alle” ja se kuvaa yliopistokeskuksen tehtävää: antaa nostetta ja eväitä elämään. Teos koostuu viidestä erillisestä öljyvärimaalauksesta, joissa suuret naisen kädet päästävät lintuja liitämään korkeuksiin. Maalauksen tausta on merensininen, linnut ja kädet hiekanväriset. Teos henkii positiivisuutta, elämäniloa ja energiaa.

Hannu Leimun maalauksia on esillä julkisissa rakennuksissa mm. Kokkolan kaupungintalolla ja Vaasan kaupungintalolla. Hänen työtään on myös kesällä Vaasan ylioppilastalon eteen pystytetty veistos Auringon lapsi. Leimu tekee sekä maalauksia, veistoksia että installaatioita. Hänellä on ollut useita yksityisnäyttelyitä Pohjanmaalla.

Jaa |