Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Anvia Oyj lahjoitti 50 000 euroa Jyväskylän yliopistolle

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.15
Tiedote 8.9.2010

Anvia Oyj tukee yliopistotoimintaa lahjoittamalla Jyväskylän yliopiston pääomaan 50 000 euroa. Lahjoituksen luovuttivat rehtori Aino Salliselle konsernin hallituksen puheenjohtaja Harri Niemelä sekä Kokkolan Puhelin Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Markus Mäenpää ja entinen toimitusjohtaja Bo Eklund Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen lukuvuoden avajaisten yhteydessä 8.9.2010.

- Anvia katsoo alueellisella koulutus- ja tutkimustoiminnalla olevan keskeinen rooli  Keski-Pohjanmaan osaamisen ja elinkeinoelämän kehittymisessä, ja on siksi mielellään tukemassa yliopistokeskus Chydeniuksen toimintaa, sanoo Anvian hallituksen puheenjohtaja Harri Niemelä.

- Keski-Pohjanmaa on yksi Anvian ydinalueista, jossa sillä on merkittävää liiketoimintaa, pitkäaikaisia asiakkuuksia sekä muita sidosryhmiä. Anvian rooli alueen kehittämisessä on ensisijaisesti tuottaa yritysten ja kuluttajien käyttöön viestintään, tietoteknologiaan ja turvallisuuteen liittyviä palveluita. Tämän lisäksi Anvia pitää mielekkäänä osallistua alueen elinvoimaisuuden ylläpitämiseen myös koulutusta tukemalla, Niemelä jatkaa.

- Jyväskylän yliopisto kattaa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen yliopistorahoituksesta valtaosan eli 98 prosenttia. Alueelta yliopiston peruspääomaan tulevat lahjoitukset auttavat tuottoineen pitkäjänteisesti yliopistokeskuksen tulevaa kehitystä, rehtori Aino Sallinen kuvailee.

Anvian nimi ikuistetaan kunnialaattaan Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukseen. Laattaan oikeuttavat vähintään 20 000 euron yrityslahjoitukset ja 1000 euron yksityislahjoitukset. Anvian lahjoitus tuo mukanaan Jyväskylän yliopistolle 175 000 euroa, sillä jokainen yksityiseltä sektorilta annettu lahjoitus tuo yliopistolle 2,5-kertaisesti julkista rahaa. Yritykset ja yksityishenkilöt saavat vähintään 850 euron lahjoituksistaan verovähennyksen.

Viestintään erikoistunut konserni Anvia tarjoaa palveluita kuluttajien, yritysten ja julkisyhteisöjen yhteydenpitoon, tietotekniikkaan ja turvallisuuteen sekä liikkuvan kuvan välittämiseen. Anvia muodostuu Anvia Oyj:stä (entinen Vaasan Läänin Puhelin Oy) ja sen tytäryhtiöistä. Konsernilla on neljä liiketoiminta-aluetta: telecom eli tietoliikenteen palvelu- ja verkkoliiketoiminta, Securi-turvaliiketoiminta, IT-liiketoiminta sekä TV-liiketoiminta.

Jaa |