Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Adult Student Life aikuisopiskelun toimintamalliksi

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.15
Tiedote 8.9.2010

Aikuisopiskelijan elämäntilanne työn, opiskelun ja perheen puristuksissa on haastavaa. Opintojen etenemistä voidaan auttaa joustavilla ja yksilöllisillä opintojärjestelyillä.

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius paketoi aikuiskoulutukseen luomansa käytännöt ja toimintatavat Adult Student Life –toimintamalliksi. Malliin kootaan ne ratkaisut, joita yliopistokeskuksessa on useiden vuosien ajan kehitetty aikuisopiskelijuuden haasteisiin. Toimintamallin kehittämiseen otetaan mukaan myös opiskelijoiden sekä alueellisten toimijoiden, kuten kuntien ja yritysten, edustajat.

Yliopistokeskuksen opiskelijat ovat kaikki aikuisopiskelijoita, joilla on varsin moninaiset taustat. Yksilöllisten opintopolkujen räätälöintiin ja muuhun opinto-ohjaukseen on sen vuoksi panostettu tavallista enemmän. Aikuisopiskelijoiden erilaiset, muuntuvat elämäntilanteet sekä opiskelun, perheen ja työn yhteensovittamisen ongelmat otetaan huomioon opetuksen käytännön järjestelyissä. Lisäksi yliopistokeskuksen opiskelijat tulevat maantieteellisesti laajalta alueelta. Ohjauksessa ja opetuksessa hyödynnetään useita etäopiskelun muotoja. Opiskelun joustavuutta kehitetään jatkuvasti.

Adult Student Life –mallin kehittämisestä sovittiin vuosittaisessa yliopistokeskusneuvottelussa. Neuvottelussa yliopistokeskuksen tulevaa toimintaa linjaavat yhdessä Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistot, Kokkolan kaupunki ja Keski-Pohjanmaan liitto.

Jaa |