Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Sosiaalityön maisteriopintoihin Kokkolaan lisäpaikkoja

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos keskiviikko 22. tammikuuta 2014, 15.25

Sosiaalityön maisteriopintoihin Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukseen otetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti 30 uutta opiskelijaa. Jyväskylän yliopisto rahoittaa kertaluonteisesti viiden opiskelijapaikan lisäyksen.

Aikuiskoulutuksena järjestettävien opintojen suosio on kasvanut vuosittain. Aikuisopiskelijat ovat erittäin motivoituneita ja vuosittainen valmistumisprosentti on korkea (75 – 90 %). Kokkolan yliopistokeskus on Suomessa ainoa yksikkö, joka tarjoaa vakituisesti sosiaalityön kaikki yliopistolliset opinnot aikuisopintoina työelämän ohella.

Hakuaika sosiaalityön maisteriopintoihin on juuri käynnissä. Vuoden 2014 hakuehtoja on muutettu aikaisempaan verrattuna siten, että kaikki ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet voivat hakea opintoihin samanlaisilla hakukriteereillä. Aikaisemmin vain sosionomit (amk) hakivat suoraan maisterin tutkintoon suoritettuaan tietyt aikaisempaa tutkintoaan täydentävät opinnot. Nyt kaikkiin ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneisiin sovelletaan tätä samaa käytäntöä.

Opintoihin voi edelleen hakeutua avoimen yliopiston väylää, jolloin hakijalla ei tarvitse olla mitään aikaisempaa korkeakoulututkintoa. Tällöin hänen hakukelpoisuutensa perustuu pelkästään avoimessa yliopistossa suoritettuihin soveltuviin opintoihin.

Opiskelijavalinta

Jaa |