Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Sosiaalityön maisteriopintoihin ennätysmäärä hakijoita

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos keskiviikko 14. toukokuuta 2014, 12.44

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen sosiaalityön maisteriopintojen hakijamäärässä saavutettiin uusi ennätys tänä keväänä. Yhteensä 89 kovatasoista hakijaa pyrki opiskelemaan sosiaalityötä.

Opiskelijoita haettiin nyt yhdeksännen kerran. Tänä vuonna maisteriopintoihin voidaan ottaa 30 opiskelijaa, kun aikaisemmin on valittu korkeintaan 25.

Kokkolan yliopistokeskus tarjoaa ainoana Suomessa pysyvästi sosiaalityön maisteriopintoja työn ohessa opiskeltavina aikuisopintoina. Alueen kunnat osallistuvat koulutuksen rahoitukseen huomattavalla panoksella.

Maisteriopintoihin hakemiseksi vaaditaan vähintään alempi korkeakoulututkinto sekä sosiaalityön perus- ja aineopinnot. Niille, joille ei ole aiempaa korkeakoulututkintoa, on haussa oma kiintiönsä; heiltä edellytetään sosiaalityön kandidaatinopintoja vastaavat opinnot avoimessa yliopistossa. Monilla hakijoilla on pohjana ammattikorkeakoulututkinto sekä opintoja avoimessa yliopistossa, joka toimii tärkeänä väylänä näihin maisteriopintoihin. Lähes kaikilla hakijoilla on jo käytännön kokemusta sosiaalialan töistä.

Sosiaalityön maisteritutkinto on laaja-alainen yhteiskuntatieteellinen tutkinto, joka antaa valmiudet hyvinvointipalvelujen ylimpiin virkoihin sekä erilaiseen asiakas- ja kehittämistyöhön. Tutkinto antaa myös oikeuden jatkaa tohtorintutkintoon.

Jaa |
kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,