Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Yliopistokeskus juhlii valmistuneita maistereita

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.22
Tiedote 16.11.2009

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius järjestää perjantaina 20.11. ensimmäisen kaikille yliopistokeskuksen koulutusaloille yhteisen maisterien valmistumisjuhlan. Juhliin on kutsuttu vuonna 2008 opintonsa luokanopettajakoulutuksessa aloittanut vuosikurssi:   41 jo valmistunutta tai pian valmistuvaa kasvatustieteen maisteria. Muilla aloilla juhlitaan parin vuoden aikana suoritettuja maisterin tutkintoja, joita on syntynyt tietotekniikassa 13 ja sosiaalityössä 25.

Yliopistokeskuksen johtaja Mikko Viitasalo sanoo, että maisterien valmistujaisjuhlalla halutaan muistaa ja kiittää tutkintonsa päätökseen saattaneita opiskelijoita. Viitasalo kehuu yliopistokeskuksesta valmistuneita aikuisopiskelijoita siitä, että ovat selviytyneet lähes mahdottomasta urakasta onnistumalla sovittamaan yhteen opiskelun, työn ja perhe-elämän. 

Valmistumisjuhlassa palkitaan stipendillä yhteensä neljä ansiokasta pro gradu –tutkielmaa.

Kokkolan yliopistokeskus tarjoaa vaihtoehtoisia polkuja maisterin tutkintoon esimerkiksi avoimessa yliopistossa opintonsa aloittaneille tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneille. Maisteriksi voi opiskella kasvatustieteessä, tietotekniikassa, sosiaalityössä ja kemiassa. Kemian alalla tutkinnon myöntää Oulun yliopisto, muissa aineissa Jyväskylän yliopisto. Luokanopettajakoulutusta lukuun ottamatta opiskelu on mahdollista työn ohessa.

Jaa |