Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Vierailuluento isätutkimuksesta

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.22
Tiedote 27.1.2009

Tutkija Kim-Patrick Sabla (väit. 17.12.08) Saksasta Dortmundin yliopiston sosiaalityön ja varhaiskasvatuksen laitokselta vierailee  Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa 12. – 15.2.2009

Hän pitää pe 13.2. klo 13.00 – 15.00 kaikille avoimen yleisöluennon tuoreen väitöskirjansa aiheesta:

FATHERS AS CLIENTS OF CHILD AND YOUTH CARE. EXPERIENCES IN SERVICES AND IMAGES OF CHILDREARING


(Isät perhepalveluiden ja lastensuojelun asiakkaina. Isien kokemuksia palveluista ja isien kasvatuksellisia käsityksiä) 

Sabla on kerännyt väitöskirjansa aineiston isien haastatteluilla. Tutkimus yhdistää yhteiskuntatieteellistä isätutkimusta ja asiakaslähtöistä hyvinvointipalvelujen tutkimusta. Tavoitteena on tunnistaa, miten isät itse näkevät tilanteensa ja millaisia ratkaisuja he siihen etsivät. Tutkimus vahvistaa käsitystä, että perhepalvelujen työntekijät ottavat vain harvoin isät aktiivisina voimvarana huomioon. Tutkimus tuo uutta tietoa muuttuneesta isyydestä. Tutkimusmenetelmät avaavat osallistavaa ja asiakaslähtöistä perhetyön toimintamallia, jossa isät ovat keskeisiä toimijoita. Luento on englanninkielinen.

Tästä ajankohtaisesta ja vähän tutkitusta aiheesta ovat tervetulleita kuulemaan niin kasvatus- ja sosiaalialan tutkijat, käytännön ammattilaiset ja opiskelijat kuin myös isät perheineen. Tarvittaessa yliopistokeskuksen sosiaalityön opetuksen yhteistyökumppanit voivat osallistua yleisöluennolle internetin kautta reaaliaikaisesti. Tätä vaihtoehtoa haluavia pyydetään ottamaan yhteyttä yliopistokeskuksen sosiaalityön opetuksen opintoneuvontaan.

Luentosali: Ulappa

Tiedustelut: Aila-Leena Matthies 040-7422199, etäluennon järjestelyt Sanna Virolainen 06-8294235

Jaa |