Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Seminaarissa esimerkkejä kansalaislähtöisistä hyvinvointipalveluista

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.22
Tiedote 12.11.2009

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen tutkimus- ja kehittämishanke KAMPA järjestää 17. – 18.11. seminaarin, jonka aiheena on kansalaisosallistuminen ja yhteisöllisyys maaseudun hyvinvointipalveluissa. Seminaari on avoin ja ilmainen kaikille maaseudun hyvinvointipalvelujen kehittämisestä kiinnostuneille kansalaisille, kuntien luottamushenkilöille ja virkamiehille, kolmannen sektorin toimijoille ja alan tutkijoille.

Kahden päivän seminaarissa kuullaan asiantuntijoiden luentoja maaseudun hyvinvointipalvelujen nykytilasta ja kehittämistarpeista. Professori Kari Ilmosen aiheena on maaseudun kehittämispolitiikan kokonaisuus. Sosiaali- ja terveysministeriön ylitarkastaja Pentti Kananen arvioi PARAS-hankkeen nykynäkymiä ja Kokko-Säätiön toimitusjohtaja Margita Lukkarinen kertoo yhteisötaloudesta maaseudulla. 

Lisäksi seminaarissa esitellään Suomessa kehitettyjä tapoja tuottaa maaseudun hyvinvointipalveluja niin, että ne pohjautuvat kansalaisten osallisuudelle ja yhteisöllisyydelle. Keskipohjalaisina esimerkkeinä esitellään mm. Eskolan kylän palvelujen monituottajamallia, Kallion peruspalvelukuntayhtymän ikätoveruustoimintaa ja Marjusaaren maamiesseuran kyläavustajatoimintaa.

Seminaarin yhteydessä järjestetään ensimmäinen yhteinen työkokous KAMPA-yhteistyöstä kiinnostuneiden toimijoiden kanssa. Tutkimus- ja kehittämishanketta hallinnoi Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja sitä rahoittaa maa- ja metsätalousministeriön alainen valtionhallinnon maaseutupolitiikan yhteistyöryhmä. 

KAMPA-hanke

Jaa |