Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Sosiaalityön maisteriopintoihin laajaa kiinnostusta

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.23
Tiedote 9.5.2008

Sosiaalityön maisteriopintoihin Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa haki huhtikuun lopussa päättyneenä hakuaikana yhteensä 55 sosiaalityön ylimmästä tutkinnosta kiinnostunutta. Opiskelijoita voidaan ottaa vuosittain 20. Kelpoisuusehdot täyttävistä sosiaalityöntekijöistä on kova pula koko maassa, mutta erityisesti Pohjanmaalla ja pääkaupunkiseudulla. Kokkolan yliopistokeskus on tällä hetkellä ainoita Suomessa, jotka tarjoavat sosiaalityön opintoja työn ohessa opiskeltavina aikuisopintoina. Alueen kunnat osallistuvat tämän koulutuksen rahoitukseen huomattavalla panoksella.

Maisteriopintoihin vaaditaan alempaa korkeakoulututkintoa vastaavat sosiaalityön opinnot. Useilla hakijoilla on pohjana ammattikorkeakoulun sosionomitutkinto ja sen lisäksi opintoja avoimessa yliopistossa, mutta monet ovat myös suorittaneet maisteritutkinnon jostakin muusta oppiaineesta ja haluavat nyt valmistua sosiaalityöntekijöiksi. Useimmilla on jo käytännön kokemusta sosiaalialan töistä.

Jyväskylän yliopiston tutkintovaatimuksilla opiskeltava sosiaalityön maisteritutkinto antaa laaja-alaiset valmiudet hyvinvointipalvelujen ylimpiin virkoihin sekä erilaiseen asiakas- ja kehittämistyöhön. Tutkinto antaa myös oikeuden jatkaa tohtorintutkintoon. Yliopistokeskuksessa iloitaan nyt kovatasoisesta hakijakunnasta.

Jaa |