Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Chydenius-instituutin - Kokkolan yliopistokeskuksen nimi muuttumassa

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.24

Chydenius-instituutin – Kokkolan yliopistokeskuksen johtokunta esittää yhteistyöyliopistoille, että yliopistokeskuksen nimi olisi 1.8.2007 alkaen Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Nykyinen nimi Chydenius-instituutti – Kokkolan yliopistokeskus on ollut liian pitkä ja vaikea käyttää sekä puheessa että kirjoitettuna. Se ei myöskään ilmennä yliopistokeskuksen luonnetta ja tehtävää oikealla tavalla.

Yliopistokeskuksella tarkoitetaan yliopistojen yhteistyötä ja sen koordinointia alueella, eräänlaista yliopistojen alueellista konsernia. Chydenius-instituutti liitetään usein pelkästään Jyväskylän yliopiston toimintaan ja mielletään yliopiston erillislaitokseksi. Nimenmuutoksella halutaan korostaa nimenomaan Kokkolan yliopistokeskuksen kokonaisuutta, jossa ovat mukana kaikki sopimuksessa olevat yliopistot Jyväskylä, Oulu ja Vaasa tasavertaisina toimijoina.

Chydenius –nimen säilyttämisellä halutaan edelleen ylläpitää ja kunnioittaa Anders Chydeniuksen merkitystä kansallisena vaikuttajana ja uudistajana. Nimellä on myös erittäin positiivinen julkisuuskuva, joka on edelleen vahvistumassa, myös kansainvälisesti.

Jaa |
Universitas Chydenius

UC1_2014

Tapahtumat
StarT – festarien Ope(n) Café 28.03.2017 13.00 - 15.00 — Varvi-sali, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Kokkolan seutu ja kiertotalous -seminaari 29.03.2017 13.15 - 16.00 — Ulappa-sali, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Tulevat...