Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Kampuksen esivuokrasopimus allekirjoitettiin

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.25

Esivuokrasopimus Chydenius-instituutille – Kokkolan yliopistokeskukselle rakennettavista tiloista allekirjoitettiin maanantaina 20.6. Kokkolan kaupungintalolla. Vuokrasopimuksen allekirjoittivat Jyväskylän yliopiston puolesta hallintojohtaja Erkki Tuunanen ja kiinteistöpäällikkö Esko Korhonen sekä Kiinteistö Oy Kokkolan Kampuksen puolesta hallituksen puheenjohtaja Mauri Koivunen ja toimitusjohtaja Jukka Ylikarjula.

Yliopistokeskuksen kampus rakennetaan Torkinmäelle Talonpojankadun varteen samaan kortteliin ammattikorkeakoulun tekniikan yksikön kanssa. Tilat ovat kooltaan n. 3 800 m2 ja hankkeen kustannusarvio on noin 7,5 M€. Kampuksen alustava tilaohjelma on valmis ja arkkitehtisuunnittelu on käynnistynyt. Suunnittelijaksi on valittu arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy Ylivieskasta. Rakentaminen alkaa vuonna 2006 ja tilat luovutetaan vuokralaiselle 1.7.2007.

Kiinteistö Oy Kokkolan Kampuksen osakkeenomistajia ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä ja Kokkolan kaupunki.

Chydenius-instituutti – Kokkolan yliopistokeskus toimii tällä hetkellä vuokralaisena entisessä Hagströmin nahkatehtaassa Pitkänsillankadulla. Nykyiset tilat ovat käyneet toiminnan kehittymisen ja laajentumisen myötä pieniksi ja epäkäytännöllisiksi. Yliopistokeskuksessa työskentelee n. 100 henkilöä. Koulutuksiin osallistui viime vuonna n. 6000 opiskelijaa.

Jaa |