Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Chydenius-mitali Erkki Tuunaselle

tekijä: paivi_vuorio — Viimeisin muutos torstai 24. helmikuuta 2011, 16.25

Chydenius-instituutin – Kokkolan yliopistokeskuksen lukuvuoden avajaisia vietettiin 13.9. Kokkolan kaupungintalolla. Avajaistilaisuudessa luovutettiin myös Chydenius-mitali. Tänä vuonna mitalin sai Jyväskylän yliopiston hallintojohtaja, filosofian kandidaatti Erkki Tuunanen (s. 1945). Tuunanen on toiminut yliopiston tehtävissä jo 1970-luvulta alkaen: tiedekuntasihteerinä, hallinnon suunnittelijana ja myöhemmin suunnittelupäällikkönä.

Erkki Tuunanen oli keskeisessä roolissa käynnistettäessä Keski-Pohjanmaan täydennyskoulutusyksikön toimintaa 1980-luvun alkupuolella. Hän laati täydennyskoulutusyksikön perustamissuunnitelman ja oli muotoilemassa ensimmäistä yhteistyösopimusta. Hän oli sopimassa Chydenius-instituutin kannatusyhdistyksen ylläpitämän tutkimusyksikön ja Jyväskylän yliopiston täydennyskoulutuskeskukseen kuuluvan laitoksen yhdistymisestä ja on ollut edelleen neuvottelemassa yhteistyösopimuksista kumppaneiden kanssa. Hänen roolinsa Chydenius-instituutin kehittämisessä on ollut merkittävä.

Tilaisuudessa jaetun, Anders Chydeniuksen 250-vuotispäivän kunniaksi vuonna 1979 lyötetyn mitalin on muotoillut taiteilija Bo Aurén. Julkisivulla on Anders Chydeniuksen muotokuva, takasivulla kuvataan hänen elämäntyötään, jonka tunnuslauseena on: Libertas, patria, ecclesia (vapaus, isänmaa, seurakunta). Chydenius-instituutin kannatusyhdistys on jakanut aikaisemmin mitalia ansioituneille vaikuttajille, mm. presidentti Urho Kekkoselle vuonna 1979 ja professori Juhani Aaltolalle vuonna 2004.

Jaa |