Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Tämä toimii! -teknologiakilpailussa alakoululaisten suunnittelemat lelut valloittavat Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen!

tekijä: Tuomas Palosaari Viimeisin muutos maanantai 14. maaliskuuta 2016, 10.55

Tämä toimii! -prosessi

Tämä toimii! -prosessi on toimintamalli Ihminen ja teknologia -aihekokonaisuuden toteuttamiseen alakoulujen 4.-6.-luokkalaisille. Alkuvuoden aikana eri puolilla Suomea 14 000 alakoululaista on rakentanut neljän hengen ryhmissä liikkuvia ja leikittäviä leluja Tampereen LUMATE-keskuksen kouluille toimittaman materiaalilistan tarvikkeista. Tänä vuonna Tämä toimii!-kilpailun teemana oli kierrätys ja osallistuvien ryhmien tuli kerätä mahdollisimman suuri osa lelussa käytettävistä materiaaleista kierrätettynä kodeista ja kouluilta.

Projektin aikana koululaiset ovat yhdistäneet eri oppiaineiden tietoja ja taitoja luovasti käytännön ratkaisuiksi. Tuloksena on 3500 liikkuvaa lelua, niiden mainosta ja Tämä toimii! -prosessista kertovaa päiväkirjaa. Leluista koulut ovat valinneet edustusryhmän alueelliseen Tämä toimii! -tapahtumaan, joita järjestetään 10 paikkakunnalla eri puolella Suomea. Alueellisissa Tämä toimii! -tapahtumissa riittää ihmeteltävää: miten alakoululaiset saavatkaan samoista materiaaleista niin erilaisia ja rohkeita luovia ratkaisuja! Alakoululaisilla on kyky nähdä asioita eri tavoin ja ratkaista haasteet ennakkoluulottomasti.

Kokkolan alueellinen Tämä toimii! -tapahtuma
Kokkolan aluekilpailuun osallistuu noin 20 edustusryhmää Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueen kouluista. Tapahtumapäivän aikana eri koulujen Tämä toimii! -ryhmät esittelevät tuotoksensa tuomaristolle ja toisilleen. Aluetapahtuman voittajaksi valittu ryhmä jatkaa loppuhuipentumaan Helsinkiin. Loppuhuipentuma järjestetään perjantaina 20.5.2016 Tekniikan akatemia TAF:n MillenniumX- tapahtuman yhteydessä Helsingin Kaapelitehtaalla.

Liikkuvien leikittävien lelujen, mainosten ja päiväkirjojen arvioinnin lisäksi ohjelmassa on koululaisille ja opettajille mukavaa tekemistä ja tutustumista.

Lisätietoja: KP LUMA-keskus koordinaattori Tiina Ylä-Kero 040 669 5151
tiina.yla-kero@chydenius.fi

Tapahtuman järjestäjä
Kilpailun toteuttaa valtakunnallisesti LUMA-keskus Suomi, marraskuussa 2013 perustettu suomalaisten yliopistojen LUMA-keskusten katto-organisaatio. LUMA-keskus Suomi on myös kilpailun päärahoittaja. Kilpailua koordinoi valtakunnallisesti Tampereen LUMATE-keskus. Kokkolan aluekilpailun järjestää Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja sponsorina on Boliden Kokkola.

Jaa |