Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Sosiaalityön panos kestävään kehitykseen - globaalin tutkijaverkoston ensimmäinen kokoontuminen Jyväskylän yliopistossa 18 – 21.5. 2015

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos tiistai 12. toukokuuta 2015, 09.37

Sosiaalityön ympäristötutkimuksen globaalin tason verkostoituminen on alkanut vasta aivan viime vuosina. Ensimmäinen tähän aiheeseen keskittyvä globaali tutkijatapaaminen järjestetään 18. – 19.5. Jyväskylän yliopistossa. Kokoontumiseen on tulossa yhteensä parikymmentä tutkijaa Yhdysvallloista, Australiasta ja Euroopasta. Kutsujina ovat sosiaalityön professorit Kati Närhi pääkampukselta ja Aila-Leena Matthies Kokkolan yliopistokeskuksesta.

Maanantaina ja tiistaina 18. – 19. 5 Agoran Lea Pulkkisen salissa pidettävä Symposium “Ecosocial transition in society – Research on the contribution of social work and social policy” on avoin kaikille kiinnostuneille. Tutkijoiden tapaamisen tehtävänä on lisäksi yhteisen julkaisun työstäminen sekä tutkimusyhteistyön konkretisoiminen.

Ympäristökysymykset koskettavat monella tavalla myös sosiaalityön ja sosiaalipolitiikan kenttää. Tutkimusta on tehty esimerkiksi ympäristöhaittojen kasaantumisesta köyhimmille, sosiaalityön interventioista ympäristökriiseissä, ruokapolitiikasta ja vaikkapa ympäristöavusteisesta sosiaalityöstä tai kestävän kehityksen mukaisesta työllistymisestä ja paikallisyhteisöjen hyvinvoinnista. Samoin on pohdittu kriittisesti nykyisenkaltaisen sosiaalityön ja sosiaalipolitiikan riippuvuutta ympäristöä tuhoavasta talouskasvun mallista ja etsitty malleja kestävämmälle hyvinvoinnin perustalle.

Jaa |
kuuluu seuraaviin kategorioihin: , ,