Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Sosiaalityön maisteriopintojen hakijamäärä kasvaa Kokkolan yliopistokeskuksessa

tekijä: Päivi Vuorio Viimeisin muutos keskiviikko 13. toukokuuta 2015, 08.35

IhmisiäSosiaalityön maisteriopintojen hakijamäärässä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa saavutettiin tämän kevään haussa jälleen uusi ennätys. Opiskelemaan haki yhteensä 107 kovatasoista hakijaa. Viime vuonna hakijoita oli 89.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän lisämäärärahan turvin yliopistokeskuksen sosiaalityön maisteriopintoihin voidaan tänä vuonna valita 33 opiskelijaa normaalin 25 sijasta. Vuonna 2006 alkaneisiin sosiaalityön maisteriopintoihin valittiin opiskelijoita nyt kymmenennen kerran.

Kokkolan yliopistokeskus tarjoaa ainoana Suomessa pysyvästi sosiaalityön maisteriopintoja työn ohessa opiskeltavina aikuisopintoina. Opetusta rahoitetaan Jyväskylän yliopiston perusrahoituksella ja alueen kuntien tuella. Avoin yliopisto toimii tärkeänä väylänä maisteriopintoihin.

Maisteriopintoihin vaaditaan vähintään alempi korkeakoulututkinto sekä sosiaalityön perus- ja aineopinnot. Vailla aiempaa korkeakoulututkintoa olevilla on lisäksi oma kiintiönsä, ja heiltä edellytetään sosiaalityön kandidaatinopintoja vastaavat opinnot avoimessa yliopistossa. Monilla hakijoilla on pohjana ammattikorkeakoulun sosionomitutkinto sekä opintoja avoimessa yliopistossa. Lähes kaikilla hakijoilla on jo käytännön kokemusta sosiaalialan töistä.

Sosiaalityön maisteritutkinto on laaja-alainen yhteiskuntatieteellinen tutkinto, joka antaa valmiudet hyvinvointipalvelujen ylimpiin virkoihin sekä erilaiseen asiakas- ja kehittämistyöhön. Tutkinto antaa myös oikeuden jatkaa tohtorintutkintoon.

Jaa |