Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Merkittävä lahjoitus Forskor Invest Oy Ab:ltä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukselle

tekijä: Tuomas Palosaari Viimeisin muutos maanantai 20. marraskuuta 2017, 14.26

Forskor invest lahjoitusPeter Forsströmin perheen omistama Forskor Invest Oy Ab on tehnyt 30 000 euron lahjoituksen Suomen Yrittäjyysakatemia -säätiölle, joka toimii Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kumppanina varainhankinnassa. Säätiön nimi on muuttumassa Keski-Pohjanmaan tiede- ja korkeakoulusäätiöksi ja sen tarkoituksena on edistää ja tukea tutkimustoimintaa, korkeakouluopetusta ja yrittäjyyttä Keski-Pohjanmaalla. Tarkoituksen toteuttamiseksi säätiö rahoittaa alueen tutkimustoimintaa. Rahoituskohteita ovat ensisijaisesti professuurit ja strategisesti tärkeät tutkimushankkeet sekä apurahat alueen tutkijoille ja opiskelijoille.

Säätiö on asettanut tavoitteeksi pääoman kasvattamisen sellaiseksi, että sen tuotoilla voidaan pysyvästi rahoittaa tutkimusta ja korkeakouluopetusta Keski-Pohjanmaalla. Säätiön asiamies Mikko Viitasalo pitää lahjoitusta hyvänä alkuna kohti tätä tavoitetta. ”Olkoon tämä esimerkkinä ja haasteena muillekin yrityksille ja yhteisöille Keski-Pohjanmaalla. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius tarvitsee tuekseen vakavaraisen kumppanin. Lahjoitukset säätiölle ovat investointi maakunnan elinvoimaan ja tulevaisuuteen”, toteaa Viitasalo.

”Mika Lintilän haaste sai minut pohtimaan, miten tärkeää on, että saamme pitää yliopistotason tutkimusta ja koulutusta Kokkolassa. Keski-Pohjanmaa on mielestäni ollut erinomaisen hyvä alue yrittämiseen ja yrittäjyys on todella voimissaan täällä. Yliopistokeskus on mielestäni ’must’ että tämä kehitys voisi jatkua ja kasvaa.” Peter Forsström kertoo ja haastaa kollegansa ”Haluamme tällä lahjoituksella olla esimerkiksi muille, ja toivomme että myös muut pienet ja keskisuuret yritykset heräävät ja antavat roposensa tähän tarkoitukseen, joka parantaa menestymismahdollisuuksiamme.”

Suomen Yrittäjyysakatemia Säätiön hallituksen puheenjohtaja Jonne Sandberg kiittelee lahjoituksesta ja toteaa että kaupungin elinvoiman ja vetovoiman näkökulmasta yliopistokeskus on avaintekijä. Säätiön toiminta tukee merkittävällä tavalla yliopistokeskuksen toimintaa, joka suuntautuu alueen kärkitoimialoille.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Tanja Risikko kiittää lahjoituksesta: ”Lahjoitus tieteelle on samalla lahjoitus alueelle. Keski-Pohjanmaan alueelta tehdyt lahjoitukset ovat signaali siitä, että yliopistollista koulutusta ja tutkimusta arvostetaan ja tarvitaan täällä. Yliopistokeskukset tuovat yliopistot lähelle yrityksiä ja yhteiskuntaa. Lahjoitus on investointi tulevaisuuteen, ja on omalta osaltaan varmistamassa Kokkolan yliopistokeskuksen olemassaolon ja kehittymisen tulevaisuudessakin”.

Lahjoitusten tuottoja käytetään pitkäjänteisesti yliopistotoiminnan kehittämiseen alueella. Yliopistokeskuksessa on lahjoitusvaroin käynnistyneistä professuureista saatu rakennettua kansallisesti ja kansainvälisesti menestyneitä tutkimusryhmiä.

Lisätiedot:

Suomen Yrittäjyysakatemia Säätiö: Mikko Viitasalo, mikko.viitasalo@chydenius.fi, 040 5431647
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius: Tanja Risikko, tanja.risikko@chydenius.fi, 040 195 2037
Kuvat heti lahjoitustilaisuuden jälkeen (maanantaina 20.11. klo 12.00), elina.vaara-sjoblom@chydenius.fi, 044 788 7049

 

Jaa |