Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius: Tämä toimii! – tapahtuma keräsi koululaiset opettajineen teknologiakilpailuun!

tekijä: Tuomas Palosaari Viimeisin muutos tiistai 17. maaliskuuta 2015, 13.04

Kokkolan Tämä toimii! -aluekilpailun voittajaksi valikoitui erittäin tiukan kilpailun päätteeksi Hyttikallion koulun 6A-luokan joukkue Haapavedeltä lelullaan UFO-auto! Voittajaryhmä jatkaa kilpailua Tampere-talolla 5.5.2015 järjestettävässä valtakunnallisessa loppuhuipentumassa. Onnittelut Hyttikallion koulu ja onnea matkaan loppukilpailuun!

 

Alkuvuoden aikana eri puolilla Suomea 10 000 alakoululaista on rakentanut neljän hengen ryhmissä liikkuvia ja leikittäviä leluja annetuista materiaalipaketeista. Projektin aikana koululaiset ovat yhdistäneet eri oppiaineiden tietoja ja taitoja luovasti käytännön ratkaisuiksi. Kokkolan aluetapahtumaan tuli koululaisia opettajineen ympäri Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan. Kilpailun lisäksi oppilaat pääsivät tekemään kemian tutkimuksia laboratorioon, mikä oli mukava toiminnallinen lisä päivän ohjelmaan.

Laboratoriossa jokainen pääsi kokeilemaan tutkijan roolia!

Laboratoriossa jokainen pääsi kokeilemaan tutkijan roolia!

 

Tuomariston tehtäviin kuului perehtyä tarkasti lelun ominaisuuksiin sekä lasten prosessista tekemään päiväkirjaan ja lelun mainokseen. Tapahtumassa riitti ihmeteltävää: miten alakoululaiset saavatkaan samoista materiaaleista niin erilaisia ja rohkeita luovia ratkaisuja! Alakoululaisilla on todellakin kyky nähdä asioita eri tavoin ja ratkaista haasteet ennakkoluulottomasti.

Kokkolan aluekilpailun voittajajoukkue Hyttikallion koululta Haapavedeltä jatkaa loppukilpailuun UFO-autollaan!

 

Keski-Pohjanmaan LUMA-keskus järjesti Tämä toimii! – teknologiakilpailun 11.3. Kokkolassa. Tapahtuman sponsorina toimi Boliden Kokkola, mistä tuli myös yksi tuomariston edustaja. Nelihenkisen tuomariston muut edustajat tulivat teknologiakeskus Ketekiltä sekä Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukselta. KP LUMA-keskus toimii Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen ja Centria ammattikorkeakoulun tiloissa.

Jaa |