Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Kokkola Material Week – biotaloutta, kiertotaloutta, akkuteknologiaa

tekijä: Tuomas Palosaari Viimeisin muutos perjantai 27. lokakuuta 2017, 09.59

Jo viidennen kerran järjestettävä Kokkola Material Week kokoaa biotalouden, kiertotalouden ja akkumateriaalien asiantuntijat Kokkolan kaupungintalolle.

Kokkola Material Week on alueen Biolaakso-toimijoiden organisoima tapahtuma. Järjestämisestä vastaavat Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, Centria-ammattikorkeakoulu, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Luonnonvarakeskus, Geologian tutkimuskeskus, Kokkolanseudun Kehitys Oy, Kokkolan kaupunki, Keski-Pohjanmaan liitto, Kokkolan suurteollisuusalueyhdistys, Keski-Pohjanmaan LUMA-keskus ja Oulun yliopisto.

Tämän vuoden tapahtuman teemana ovat Keski-Pohjanmaan valttikortit; akkuteknologia ja biotalous. Seminaareissa esitellään perinteisesti ajankohtaisia kemianteollisuuden, biotalouden ja mineraalitalouden tutkimus- ja kehitysnäkymiä.

Tämän vuoden erikoisantina on samaan aikaan järjestettävä kansainvälinen akkukonferenssi, 3rd Nordic Battery Conference, jonka pääjärjestäjinä toimivat Oulun yliopisto ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Seminaaripäivien muita kohokohtia ovat mm. avajaisseminaarissa 30.10. Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Risto E.J. Penttilän katsaus Suomen teollisuuden tilanteeseen muuttuvassa maailmassa ja Kemianteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Lepän näkemys biotalouden ja kemianteollisuuden yhteensovittamisesta. Alueemme asiantuntemuksesta ja toiminnasta kertovat yliopistokeskus Chydeniuksen professori Ulla Lassi ja Keliber Oyn tuotantojohtaja Manu Myllymäki.

Material Weekin ohjelma koostuu seuraavista tapahtumista:

Perhepäivä lauantaina 28.10.2017 klo 12-15

Perinteiseen tapaan viikon avaa Port Towerissa järjestettävä Perhepäivä. Päivän aikana yleisö pääsee ajamaan pienoiskoon vetyautoilla sekä tutustumaan KIPin alueeseen kiertoajeluiden myötä.

Biomaakunta-seminaari Kälviällä maanantaina 30.10.2017 klo 9-12

Biomaakuntaseminaarissa tarkastellaan biotalouden merkitystä koko Keski-Pohjanmaan näkökulmasta, kuinka biotalous voi muokata alueen maa- ja metsätalouden tulevaisuutta. Seminaari pidetään Kälviällä.

Avajaisseminaari maanantaina 30.10.2017 klo 14-18

Avajaisseminaari keskittyy teollisuuden toimintaedellytyksiin tulevaisuudessa, kuinka eri teollisuudenalat joutuvat vastaamaan muuttuvan maailman haasteisiin. Myös Invest In-toiminta ja sen merkitys teollisuuden ja yritystoiminnan kehittymiselle puhuttavat seminaarissa, samoin kuin Keliberin kaivoshankkeen tilanne.

Tutustumiskäynti LUMA-opettajille 30.10.2017 klo 14-17

Material Weekin kunniaksi järjestetään maanantai-iltapäivänä ala- ja yläkoulujen, lukioiden ja ammattiopistojen matemaattis-luonnontieteellisten alojen opettajille, opoille ja rehtoreille tutustumiskäynti KIPin alueelle ja kemianteollisuuden tuotantolaitokseen. Samalla esitellään luma-opetuksen uusia työkaluja ja alueen tutkimuslaboratorioita.

BioKokkola Seminar Tuesday 31.10.2017 klo 8-16

BioKokkola-seminaari keskittyy biojalostamoiden arvoketjuihin alkaen raaka-aineista ja päättyen prosessien ja tuotteiden kautta kaupalliseen toimintaan. Samalla seminaari toimii hyvänä läpileikkaavana katsauksena alueella ja sen tutkimuslaitoksissa tapahtuviin biojalostukseen liittyviin aktiviteetteihin. Seminar is held in english.

ReKokkola-seminaari keskiviikkona 1.11.2017 klo 8-13.30

ReKokkola-seminaari esittelee käytännön esimerkkejä kiertotalouden toteutumisesta yrityksissä sekä käynnissä olevia tutkimusaihioita. Vaikka sivuvirtojen hyödyntäminen mahdollistaa neitseellisten raaka-aineiden säästymisen monissa tapauksissa, asettaa lainsäädäntö usein haasteita kiertotalouden tehokkaalle toteutumiselle.

3rd Nordic Battery Conference 1.11.-3.11.2017

Kolmas pohjoismainen patterikonferenssi on Material Weekin kohokohta. Keskiviikosta perjantaihin kestävä akkukemian konferenssi tarjoaa katsauksen alan viimeisimmistä tuloksista materiaalikehitykseen, akkukemiaan ja –teknologioihin liittyen. Myös erilaiset energian varastointiin liittyvät teknologiset ratkaisut ovat esillä.  

Meeting Point tapahtuma 7.11. klo 12-19

Meeting Point tapahtumaan 7.11. yhdistyy tänä vuonna aiemmin erillisenä tapahtumana järjestetty kaupunkikonsernin Hankintojen Meeting Point. Mukana tämän vuoden tapahtumassa ovat siis Kokkolan kaupunkikonsernin lisäksi mm. Fennovoima, Titan2, SSAB, Keliber ja Häggblom.

Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan viikon tapahtumia seminaareihin. Ohjelma löytyy täältä.

Lisätietoja:

Tiina Ylä-Kero
Biolaakso-koordinaattori
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
tiina.yla-kero@chydenius.fi
p. 040 669 5151

www.materialweek.fi
www.chydenius.fi/nordbatt2017

Jaa |