Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Iloa ja innostusta kieltenopiskeluun!

tekijä: Tuomas Palosaari Viimeisin muutos keskiviikko 27. syyskuuta 2017, 14.29

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa käynnistyy syksyllä 2017 The Early Bird gets the Word -Iloa ja innostusta kieltenopiskeluun! -täydennyskoulutus opettajille. Opetushallitus on myöntänyt hankkeelle 84 500 euron rahoituksen. Rahoitus on osa valtion kärkihanketta, joka tukee kieltenoppimisen varhentamista.Hanke kestää vuoden 2018 loppuun.

Hankkeella haetaan toimintamalleja lasten varhaisen kieltenoppimisen kyvyn yödyntämiseksi, uusien, ennakkoluulottomien ratkaisujen käytännön kokeiluihin sekä oppilaiden motivoimiseen ja sitouttamiseen. Koulutus jalkautuu Keski-Pohjanmaalle, Etelä-Pohjanmaalle ja Pohjois-Pohjanmaalle ja mukana on yhteensä 12 kuntaa. Koulutus on osallistujille ilmainen.

The Early Bird gets the Word -Iloa ja innostusta kieltenopiskeluun! -koulutuksissa suunnitellaan, toteutetaan ja mallinnetaan monipuolisia, funktionaaliseen, kommunikatiiviseen ja kulttuuritietoiseen kieltenopetukseen pohjautuvia oppimisympäristöjä. Näissä oppimisympäristöissä pedagogiikka ja oppimisen kontekstit mahdollistavat vieraiden kielten osaamisen kehittymisen luonnollisesti osana autenttisia kielenkäyttötilanteita.

Hankkeen avulla koulutetaan 180 varhaiskasvattajaa ja esi- ja perusopetuksen opettajaa kieli- ja kulttuuritietoisen kieltenopetuksen asiantuntijaopettajiksi. Pääkouluttajina hankkeessa toimivat opettajankouluttajat, uudistavan pedagogiikan asiantuntijat ja kielikylpy- ja oppimisympäristötutkijat Merja Meriläinen ja Maarika Piispanen.

Jaa |