Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Keski-Pohjanmaan Osuuspankkiliiton pankit yliopistojen tukena

tekijä: Tuomas Palosaari Viimeisin muutos torstai 04. helmikuuta 2016, 12.52

Lahjoituksista kertyi merkittävä summa

Keski-Pohjanmaan Osuuspankkiliiton pankit kokosivat voimansa ja päättivät tukea yliopistojen varainkeruuta. Mukana kampanjassa olivat Halsuan, Himangan, Kalajoen, Kokkolan, Nivalan, Toholammin, Ullavan, Vetelin ja Vetelin Ylipään Osuuspankit. Vuodenvaihteessa tehtyjen lahjoitusten yhteissummaksi muodostui peräti 73 230 €, kun mukaan lasketaan jo aiemmin julkistettu Kokkolan Osuuspankin lahjoitus Jyväskylän yliopistolle. 

Lahjoituksilla haluttiin tukea yliopistollista toimintaa sekä Keski-Pohjanmaan että Oulun Eteläisen alueella. Kampanjassa mukana olevat pankit valitsivat itse lahjoituskohteensa, ja Lahjoitukset jakaantuivatkin Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen kesken. Alueella toimivia yliopistoyksiköitä ovat Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ja Oulun Eteläisen instituutti.

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Tanja Risikko kiittää alueen Osuuspankkeja lämpimästi lahjoituksesta, ja täydentää, että lahjoitusten tuottoja käytetään pitkäjänteisesti yliopistotoiminnan kehittämiseen alueella. Ajankohtaisimpana kohteena yliopistokeskuksessa on uusien professuurikausien rahoituksen varmistaminen. 

Osuuspankkien ja yliopistojen toiminnan tavoitteissa on paljon samaa. Haluamme tukea oman alueemme elinvoimaisuutta, osaamista sekä yritystoimintaa, ja sitä kautta koko Suomen kilpailukykyä ja hyvinvointia. Yliopistokeskuksen toiminta on fokusoitunut valtakunnallisesti ajankohtaisiin tutkimusteemoihin: oppimisen ja oppimisympäristöjen tutkimukseen, osallisuutta edistävien toimintamallien kehittämiseen sekä teollisuuden ja elinkeinoelämän uudistavien ratkaisujen tutkimus. Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostamassa yliopistokeskuksessa opiskelee vuosittain noin 3500 akateemista aikuisopiskelijaa. 

Haluamme yliopistokeskuksessa myös luoda uudenlaista kokeilukulttuuria yritysten ja tiedeyhteisön yhteistyönä, eri foorumeilla ja areenoilla, kertoo Tanja Risikko. Yliopistojen käynnissä oleva varainkeruu kestää 30.6.2017 saakka. Valtio on luvannut tukea yliopistojen pääomakeräystä vastinrahalla. Jokainen kampanjan kestäessä yrityksiltä tai yksityisiltä lahjoittajilta saatu euro tuo yliopistoille jopa 3-kertaisesti vastinrahaa.

Lisätietoja: 
Tanja Risikko 
Johtaja, Kokkolan yliopistokeskus Chydenius, 
tanja.risikko@chydenius.fi 
p. 040 - 195 2037 
www.chydenius.fi

 

Jaa |