Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Kauppatieteen maisteriohjelma kiinnostaa - hakijoiden enemmistö Keski-Pohjanmaalta

tekijä: Tuomas Palosaari Viimeisin muutos torstai 16. maaliskuuta 2017, 16.20

Vaasan yliopiston kauppatieteellisen tiedekunnan ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen yhteistyön tuloksena käynnistyy Kokkolassa uusi Liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelma syksyllä 2017. Ohjelmaan tuli 151 hakemusta, joista suurin osa Keski-Pohjanmaan alueelta.

Kolmivuotinen liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelma antaa valmiuksia erityisesti yritysten kehittämistehtäviin. Suunnittelussa on huomioitu erityisesti maakunnan elinkeinoelämän kehittämistarpeet sekä aikuisopiskelijoiden tarpeet.

Keskipohjalaisten hakijoiden kotipaikkakuntia ovat Kokkolan lisäksi, Kannus, Kaustinen, Halsua, Lestijärvi, Perho, Toholampi ja Veteli. Lisäksi hakijoita oli Ylivieskasta, Alavieskasta, Evijärveltä, Reisjärveltä, Haapajärveltä, Haapavedeltä, Nivalasta, Sievistä, Kalajoelta, Himangalta, Pietarsaaresta, Pedersörestä ja Oulaisista.

– Koulutuksen suosioon vaikuttaa varmasti mahdollisuus opiskella työn ohella. On upeaa, että alueelta on näin paljon hakijoita, sanoo Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen johtaja Tanja Risikko.

Toimitusjohtaja Mervi Järkkälä Keski-Pohjanmaan Yrittäjistä piti keskipohjalaisten hakijoiden suurta määrää vahvana merkkinä siitä, että kauppatieteen maisterikoulutus on kaivattu lisä alueen korkeakouluopintoihin.
 – Opintojen mukanaan tuoma hyöty valuu suoraan alueen yritysten hyödyksi, niin kehittämishankkeina kuin koulutettuna työvoimanakin.

Liiketoiminnan kehittämisen maisteriohjelmaan valitaan 25 opiskelijaa ja opinnot käynnistyvät Kokkolassa syyskuussa.

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö, yksikönjohtaja Paula Kivinen,  040 5148 751

Jaa |