Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Hakijamäärä yliopistokeskuksen maisteriopintoihin kasvoi

tekijä: Tuomas Palosaari Viimeisin muutos torstai 06. huhtikuuta 2017, 10.40

Juuri päättyneessä valtakunnallisessa yhteishaussa haettiin Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen sosiaalityön ja tietotekniikan maisteriohjelmiin. Kevään yhteishaussa mukana olleet Jyväskylän yliopiston alaiset maisteriohjelmat kasvattivat edelleen suosiotaan.

Tietotekniikan maisteriohjelmaan hakijoita oli 52, joka on vuoden takaiseen hakijamäärään verrattuna jopa 68 prosenttia enemmän. Nyt hakeneista 52 hakijasta 33 oli asettanut yliopistokeskuksen ensisijaiseksi hakukohteekseen. Kaksi kertaa vuodessa haettavaan tietotekniikan maisteriohjelmaan hakevien määrä on ollut tasaisesti nousussa. Syksyn haussa hakijoita oli 40.

Sosiaalityön maisteriohjelma pysyi hakijamäärällään valtakunnan suosituimpien sosiaalityön maisterikoulutusten joukossa. Hakijoita oli 199, joista 109 valitsi Kokkolan myös ensisijaiseksi hakukohteekseen. Nousua viime vuotiseen hakijamäärään on 11 prosenttia.

 -Yliopistokeskuksessa on tehty pitkäjänteistä työtä aikuisopiskelun ja työn yhteensovittamisessa. Opintojen hyvä maine ja mahdollisuus suorittaa opintoja joustavasti aikuisille sopivilla opiskelutavoilla ovat varmasti vaikuttaneet opintojen kasvavaan suosioon, iloitsevat tietotekniikan professori Ismo Hakala ja sosiaalityön professori Aila-Leena Matthies hyvästä hakijatilanteesta.

Kokkolan yliopistokeskus tarjoaa maisteriopintoja työn ohessa opiskeltavina aikuisopintoina viidessä eri maisteriohjelmassa. Avoin yliopisto toimii tärkeänä väylänä maisteriopintoihin, sillä opiskelijat suorittavat maisterihakuun tarvittavia opintoja avoimessa yliopistossa. Alueen merkittävä tuki mahdollistaa maisteriopintojen järjestämisen Kokkolassa.

Lisätietoja:

tietotekniikan professori Ismo Hakala 040 7518089
sosiaalityön professori Aila-Leena Matthies 040 7422199

Jaa |