Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Biolaakso-osaamiskeskittymä sopimuspohjaiseksi

tekijä: Elina Vaara-Sjöblom Viimeisin muutos perjantai 08. syyskuuta 2017, 13.02

Biolaakso-osaamiskeskittymä sopimuspohjaiseksiBiolaakso-verkoston hedelmällinen yhteistyö otti harppauksen kohti kansainvälisesti vaikuttavaa, tuloksekasta ja tunnettua osaamiskeskittymää. Torstaina allekirjoitettiin yhteistyösopimus, jonka tarkoituksena on vahvistaa Biolaakso-osaamiskeskittymän valtakunnallista ja kansainvälistä vaikuttavuutta. Tavoitteena on lisätä osaamista, tutkimustulosten kaupallistamista ja uusien innovaatioiden ja arvoketjujen syntymistä.

Biolaakso on kemian, biotalouden ja mineraalitalouden osaamiskeskittymä Keski-Pohjanmaalla. Biolaaksossa elinkeinoelämä, tutkimus, innovaatiotoiminta ja koulutus kohtaavat ja vahvistavat toisiaan.

Biolaakson toiminta on laajentunut nopeasti. Alueella toteutettavien tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeiden salkku on yhteensä jo noin 40 miljoonaa euroa. Yhteistyö yritysten ja tutkijoiden välillä on hyvin tiivistä. Biolaakson toimintaa koordinoi Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Sopimus allekirjoitettiin seuraavien toimijoiden kesken:

Biolaakso-sopimus allekirjoitus
TARJA JAKOBSÉN

Jyväskylän yliopisto,
Oulun yliopisto,
Vaasan yliopisto,
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius,
Centria-ammattikorkeakoulu Oy,
Geologian tutkimuskeskus,
Luonnonvarakeskus,
Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä,
Kokkola Industrial Park ry,
Kokkolanseudun Kehitys Oy,
Keski-Pohjanmaan liitto,
Pohjanmaan ELY-keskus,
MTK Keski-Pohjanmaa,
Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry,
Suomen Metsäkeskus,
ProAgria Keski-Pohjanmaa ry,
Pirityiset ry,
Kokkolan kaupunki,
Kannuksen kaupunki,
Kaustisen seutukunta,
Perhon kunta,
Pohjanmaan kauppakamari,
Keski-Pohjanmaan Yrittäjät

Faktat:

Kiertotalous pyrkii ylläpitämään tuotteiden materiaalien arvon mahdollisimman pitkään ja minimoimaan jätteen synnyn niin tuotannossa kuin käytössäkin.

Kestävä kemia käsittää kemikaalien, prosessien ja materiaaliratkaisujen suunnittelun ja tuotannon, jotka perustuvat ympäristöystävällisiin ja taloudellisesti kannattaviin teknologioihin lopputuotteiden laadusta tinkimättä. Kiertotalous on keskeinen osa kestävän kemian tutkimusta.

Biotaloudella tarkoitetaan kaikkia uusiutuvia luonnonvaroja tuottavaa, käyttävää, jalostavaa ja markkinoivaa tuotantoa sekä uusiutuvista luonnonvaroista valmistettujen tuotteiden kulutusta. 

Mineraalitalous edistää mineraalisten raaka-aineiden hyödyntämistä ja jatkojalostusta sekä ratkaisujen luomista kehittyviin materiaalitarpeisiin

 

Jaa |