Kokkolan yliopistokeskus Chydenius

Alueen yritysten liiketoimintaosaamistarpeita on selvitetty

tekijä: Tuomas Palosaari Viimeisin muutos keskiviikko 26. marraskuuta 2014, 11.12

Kokkolan ja Kaustisen seutukunnan alueen yritysten liiketoimintaosaamistarpeita on selvitetty kyselytutkimuksella vuoden 2014 aikana.

Yli puolet kyselyyn vastanneista yrityksistä kertoi lähitulevaisuudessa kehittämistoimia painotettavan myyntiin ja markkinointiin, toiminnan ja tuotannon tehostamiseen, tuotteiden ja palveluiden sekä henkilöstön kehittämiseen. Kyselytutkimuksen tulokset osoittivat, että keskipohjalaisissa yrityksissä on paljon liiketoiminnan eri osa-alueille sijoittuvia osaamistarpeita. Keskimääräisesti eniten osaamistarpeet kohdistuvat toiminnan ja tuotannon tehostamiseen kuin muihin kyselyssä jaoteltuihin alueisiin – kasvuun, hallintoon tai tuotteisiin ja markkinoihin.

Kyselyyn vastasi 71 yrityksen tai organisaation edustajaa. Yrityksistä 73 % toimii Kokkolan seutukunnassa ja kaikista vastaajista eniten oli palvelu- ja teollisuustoimialalla toimia yrityksiä.

 

Liiketoimintaosaamistarpeita selvitettiin Esiselvitys kauppatieteiden maisterikoulutuksen käynnistämiseksi Kokkolassa –hankkeessa, joka toteutettiin Keski-Pohjanmaan liiton rahoittamalla maakunnankehittämisrahalla. Esiselvitystä rahoittivat myös Kokkolan seudunkehitys Oy, Kaustisen seutukunta sekä Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Kyselytulokset ovat kokonaisuudessaan luettavissa tästä.

K-P-liittoKosekin logoKaustisen seutukunta värilogo

Jaa |